Sat. Jul 13th, 2024

Hynderne er bløde og lige til at smelte i, ryglænet støtter lige fra lænden til toppen af hovedet, og alt ved designet skriger på, at nogen tager en god, lang morfar i møblet – så stor kan forskellen på en helt almindelig lænestol og såkaldte otium-, hvile- eller seniorstole vel ikke være?

Det kunne ikke være mere forkert. En otiumstol er designet specifikt med ældre menneskers mange udfordringer i tankerne og kan f.eks. involvere elektriske løft. Læs med her for at lære mere om, hvad der adskiller de to stoletyper.

Tilpas efter dine behov

En otiumstol er et kvalitetsprodukt, hvis designproces ikke blot er fokuseret på rene linjer og den mest komfortable udformning for alle aldre og størrelser – en otiumstol skal kunne tilpasses præcist til behovene hos den senior, den købes til. Hynderne fremstilles ofte i formstøbt koldskum for optimal støtte, og som minimum kan ryglænet justeres manuelt, så det er muligt at læne sig frem eller tilbage gradvist. Nogle modeller er også udstyret med en elektrisk løftefunktion, således at man med en fjernbetjening kan få sædets bagkant til at vippe opad.

Det ultimative løft

Nogle ældre er så plagede af skavanker, at de kan have brug for en otiumstol med fuld løftefunktion. I sådanne stole er to motorer mesterligt integreret i designet, så man med det blotte øje nærmest ikke kan spotte dem. Disse giver stolen evnen til fjernstyret at løfte ben-støtten og sænke ryglænet, så man kan ligge vandret – og har man brug for assistance med at sætte sig ned eller rejse sig op fra stolen, kan hele den polstrede del af stolen rejse sig. Dernæst tipper den polstrede del på det metalstativ, den er monteret på, således at den ældre har meget kortere op fra eller ned i stolen.

By admin