Giv madlavningen en tand ekstra

Kan du lide at lave mad, så kan du sikkert også godt lide at eksperimentere med forskellige nye tilberedningsmetoder. Du kan sikkert lide at lege i køkkenet og ikke bare holde dig til det samme. Har du det sådan, bør du prøve en rygeovn.

Anskaf dig en rygeovn; så kan du lege med din madlavning. Den kan både bruges til tilberedning og konservering. Kan du lide en røget smag, så kommer du ikke uden om en rygeovn.

De er blevet mere og mere populære. De har også flere fordele. De lader dig lege med madlavningen, og de holder din mad spiselig.

Lav røget mad

Med en rygeovn, som også kaldes en røgeovn, kan du give din mad røgsmag. Prøv at føje røgsmag til dit kød og dine fisk. Det vil være en helt ny kulinarisk oplevelse.

Det er nemt at røge mad. En rygeovn er mere eller mindre bare en lukket beholder, lidt som en grill. Her lægger du så dit kød ind, sætter gang i røgen og venter. Det er blevet gjort i mange år, og du vil også kunne finde ud af det. Kan du lide at eksperimentere i køkkenet, så vil det ikke være det sværeste eksperiment, du kan kaste dig ud i.

Konservering

Du kan også bruge ovnen til at konservere din mad. Fanger du selv fisk, kan du få dem til at holde længere ved at give dem en tur i din rygeovn.

Det er ærgerligt, hvis maden ellers bare bliver dårlig. Fanger du mange fisk, så skal der gøres et eller andet ved dem. Det er ikke så spændende altid at lægge dem i fryseren og spise optøet fisk. Lidt afveksling kan være godt. Så du må finde andre måder at få din mad til at holde længere på. Røg kan konservere, og så har du fisk liggende, som kan holde sig længere, og som smager lidt anderledes.